Over Giorgia

Giorgia Cardillo

Mijn naam is Giorgia Cardillo, geboren in Messina (Sicilië) in 1982. Ik heb daar tot mijn 9e jaar gewoond met mijn ouders, voordat ik met mijn moeder naar Nederland ben verhuisd.
Sinds 1991 woon ik in Nederland en inmiddels woon ik samen met Martijn en ben ik trotse moeder van Giuseppe (2014) en Luisa (2016).

Familie, vrienden, gezelligheid en lekker eten zijn belangrijke aspecten in mijn leven. Die combineer ik dan ook graag met elkaar in mijn vrije tijd.
Koken, samen eten, nieuwe producten proberen of juist bekende producten uit Sicilië meenemen en verwerken in mijn gerechten, dat vind ik heerlijk om te doen.

Mijn omgeving geniet daar natuurlijk van…
Die komen graag eten en vinden de kazen, zoetigheden, wijnen, olijven of olijfolie die ik uit Sicilië heb meegebracht zo lekker, dat ik vaak de vraag krijg om de volgende keer wat voor hen mee te nemen.

Dit bracht mij op het idee Roots of Sicily op te zetten. Zo doe ik iets moois met mijn “roots” en kan ik niet alleen heerlijke producten, maar ook een stukje mijn cultuur delen.

Sicilië

Doordat ik een deel van mijn leven op Sicilië heb doorgebracht, weet ik uit eerste hand wat de gewoontes en gebruiken zijn. Daarnaast ken ik veel producten en recepten. In ieder geval uit mijn streek, Messina.

Sicilië is een eiland dat door de eeuwen heen bezet is geweest door verschillende volkeren. Noormannen, de Arabieren, de Spanjaarden… Het heeft ervoor gezorgd iedere regio een eigen keuken heeft, met eigen gebruiken. Zelfs eigen dialecten, die elkaar onderling vaak ook niet verstaan. Die verscheidenheid vind je terug in het landschap en in de mensen die er wonen. Dat maakt Sicilië voor mij – en voor vele anderen – een enorm boeiend en mooi eiland. Ik praat en lees er graag over en ik ga er uiteraard nog een paar keer per jaar heen. Ik wil mijn ervaringen en kennis vanaf nu met jullie delen. Van recepten tot producten, tot leuke tips en nuttige weetjes.

Je vindt op de site blogs, lekkere recepten en Sicilië-tips. In de webshop vind je Siciliaanse producten. De meesten zijn biologisch (op de wijnen na) en een aantal zelfs glutenvrij. Pesto’s, olijfolie, pasta, sauzen, Siciliaanse zoetigheden en wijn. Het is allemaal al te verkrijgen, zowel als losse stuks als in cadeaupakketten.

Mocht je interesse hebben, als particulier of als bedrijf, dan kun je mij bellen of mailen voor bestellingen of offertes. Neem ook een kijkje op mijn Facebook pagina – ik post regelmatig nieuwe producten, nieuws of tips.