puur eerlijk kwaliteit De beste producten... ... de lekkerste recepten

Puur

Puur – is waar ik voor sta.
Roots of Sicily is een Siciliaanse online concept store waar je pure producten kunt vinden uit Sicilië. Hier vind je heerlijke familierecepten en leuke blogposts over het eiland, het eten en de cultuur. Je kunt bij ‘Roots of Sicily’ originele Siciliaanse producten kopen, die veelal net even anders zijn, dan wat je kunt vinden in reguliere Italiaanse delicatessenwinkels. Ik streef ernaar zoveel mogelijk biologische en/of glutenvrije producten te leveren. Bijzondere smaken, die authentiek zijn en kenmerkend voor het eiland. Ik streef er ook naar om zoveel mogelijk duurzame verpakkingen te gebruiken om de producten in te verpakken en te verzenden, zoals gerecycled papier, karton, mandjes van kurk en cellofaan dat 100% afbreekbaar is.

Je kunt de producten los kopen, maar we bieden ook samengestelde cadeaupakketten aan, voor zowel particulieren als bedrijven.
Bestellen gaat via de shop, maar als je specifieke wensen hebt, kun je ook direct contact met mij opnemen door te mailen naar giorgia@rootsofsicily.com.
Bellen kan ook: 06 – 14 36 33 82.

Eerlijk

Eerlijk duurt het langst.
Het is voor mij belangrijk een goed product te leveren, waar mensen enthousiast en tevreden over zijn. Hoe het product gemaakt is, welke ingrediënten erin zitten, of het bij een lokale boer gemaakt is of dat het via een groter bedrijf gefabriceerd wordt. Ik ben er graag eerlijk over, want zo bouw je een vertrouwensband met mensen op. Zo is mijn missie om de Siciliaanse cultuur, de smaken van het eiland en mooie tips te delen en hopelijk mensen kan stimuleren Sicilië te bezoeken. Dus heb je vragen of wil je simpelweg meer weten over de producten of de streek waar ze vandaan komen, schroom niet om mij te contacten.

Kwaliteit

De producten van Roots of Sicily zijn van hoogste kwaliteit.
Veelal duurzaam gemaakt, biologisch, met respect voor de omgeving en dieren. Ik heb nauwe samenwerkingen met de leveranciers. Vaak produceren hun families al tientallen of zelfs honderden jaren zo. Ze hebben door de jaren heen hun liefde in de producten gestopt, om ze te perfectioneren en bekend te maken onder de mensen. Waar mogelijk probeer ik ze te bezoeken als ik op het eiland ben en zie dan zelf hoe ze werken en hoe de producten gemaakt worden.

De Sicilianen snappen weinig van de snelle eetcultuur die we hier in het Noorden hebben ontwikkeld. Producten met veel E-nummers erin, kant-en-klaar sauzen of maaltijden, voorgesneden en voorverpakte producten laten ze liever staan. En terecht. Zelf snel iets lekkers op tafel zetten is in onze cultuur erg makkelijk. Maar de simpele smaak van veel gerechten is soms even wennen voor ons Noordelingen, die gewend zijn saus met pasta te eten, in plaats van pasta met een beetje saus. De basisproducten moeten voor het Siciliaanse volk van goede kwaliteit zijn en smaakvol, dan smaakt een pasta met enkel gekookte broccoli, een goede olijfolie en verse zwarte peper opeens opperbest!

In Sicilië is de kwaliteit van eten sowieso erg hoog, omdat het zo’n prominente plek inneemt in hun cultuur. Iedereen is daar constant bezig met het uitproberen van nieuwe winkeltjes en producten, ze praten dagelijks eerder over wat ze hebben gegeten, dan over het weer. En dat vind je terug in de kwaliteit van de producten. Laat je verrassen door wat het eiland en de cultuur te bieden heeft en begin het hier te ontdekken!